De 10 mooiste natuurhuisjes van Nederland

Daniël Mulder

18 January 2016 .

De kerstvakantie is voorbij gevlogen. Tijd om plannen te maken voor je volgende vakantie. Wat denk je ervan om de natuur van Nederland te ontdekken in de voorjaarsvakantie, wanneer alles begint te groeien en te bloeien? Roots selecteerde de tien mooiste Natuurhuisjes die midden in de natuur liggen. En deze groene adressen liggen ook nog eens in de buurt van een Roots-wandeling. Zo geniet je optimaal van het voorjaar.

 

1. Adorp, Groningen

Adorp2_natuurhuisje

Spreekt de combinatie van rust, ruimte en een bruisende stad aan? Op slechts acht kilometer afstand van het stadscentrum van Groningen staat een vrijstaande, herbouwde boerderij voor vier personen waar je in alle rust kunt genieten van de natuur van het Reitdiepgebied: het oudste cultuurlandschap van Europa waar je ook heerlijk kunt wandelen.

– Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
– De Roots-route

2. Molkwerum, Friesland

Nijefurd3_natuurhuisje

In de landelijke omgeving van Molkwerum, gelegen aan het IJsselmeer, ligt een vrijstaande stelpboerderij voor zes personen uit 1876. Hier kun je helemaal ontspannen en genieten van de ondergaande zon. Voor indrukwekkende natuur hoef je niet ver te gaan. Op vijftien kilometer van Molkwerum vind je het reliëfrijke Gaasterland met echte kliffen.

Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

3. Annen, Drenthe

Annen3_natuurhuisje

Wandelliefhebbers opgelet! Het vrijstaande vakantiehuisje voor vier personen in Annen beschikt over een ruime tuin met terras. Het huisje ligt op de Drentsche Hondsrug, wat tussen het landschap van de Drentsche Aa en het landschap van de Hunze ligt. Dit betekent dat je er schitterende wandelroutes kunt maken in een gevarieerde omgeving.

Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

4. Lemele, Overijssel

Lemele2_natuurhuisje

In Lemele staat een bijzonder vormgegeven vrijstaand natuurhuisje. Deze unieke ‘blokhut’ is duurzaam en gemaakt van sloophout. Het ligt in een kleinschalig vakantiepark aan de voet van de bijna 80-meter hoge Archemerberg. Maak hier een mooie wandeling waarbij je ook nog eens de 60-meter hoge Lemelerberg passeert.

Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

5. Garderen, Gelderland

Garderen3_natuurhuisje

Het Veluwse dorpje Garderen is omgeven door een van de oudste bossen van Nederland: de Speulder- en Sprielderbossen. Hier vind je het natuurhuisje waar je in de natuur, in eenvoud kunt verblijven. En op een kwartiertje rijden vind je mooie zandverstuivingen voor een heuse woestijnwandelervaring.

Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

6. Wijdemeren, Noord-Holland

Wijdemeren3_natuurhuisje

In Wijdemeren staat een knus en gezellig vrijstaand chalet op loopafstand van de Loosdrechtse Plassen. Het chalet is sfeervol ingedeeld, inclusief bedstee. In de omgeving vind je heerlijk vaarwater, leuke dorpjes en steden als Utrecht en Amsterdam. Op ongeveer een half uur van Wijdemeren kun je een mooie wandeling maken van fort Maarsseveen naar fort Tienhoven door het mooie polderlandschap.
Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

7. Egmond aan den Hoef, Noord-Holland

Egmond3_natuurhuisje

Duinen, strand en zeewater. Dit vind je vlakbij het vrijstaande vakantiehuisje in Egmond aan den Hoef, wat midden in de polders ligt. Met uitzicht over weilanden en duinen kun je optimaal genieten van de omgeving. Ten noorden van Egmond liggen de Duinen van Six, wat sinds enkele jaren open is gesteld voor wandelaars.
Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

8. Woubrugge, Zuid-Holland

Woubrugge4_natuurhuisje

Geniet tijdens een verblijf in de luxe, vrijstaande vakantieboerderij van het uitzicht over weidse grasvelden waar koeien, hazen en weidevogels rondscharrelen. Vlakbij ligt het natuurlijke plassengebied waar het meer de Wijde Aa onderdeel van is. Maak een mooie wandeling door het vogelrijke natuurgebied de Groene Jonker, wat op zo’n vijfentwintig minuten van Woubrugge ligt.
Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

9. Haaren, Noord-Brabant

Haaren3_natuurhuisje

Ruimte en sfeer. Dat vind je bij het vrijstaande vakantiehuisje in Haaren. Het heeft namelijk een tuin van 1400 m2 waar je geniet van de bosrijke omgeving. Er liggen veel mooie natuurgebieden in de buurt, zoals de Oisterwijkse Vennen en de Loonse en Drunense Duinen. Op fietsafstand ligt natuurgebied De Kampina, waar je konijnen, eekhoorns, vossen, egels en hermelijnen tegen kunt komen.
Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

10. Margraten, Limburg

Margraten2_natuurhuisje

Gelegen in het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich een huis waar een deel van wordt verhuurd als vakantiehuis. Het ligt centraal op het plateau van Margraten op ongeveer 140 meter hoogte. Op ongeveer twintig minuten rijden van Margraten vind je Château Neercanne waar een mooie wandeling te maken is. Een geliefde plek van verschillende vlindersoorten, zoals de blauwtjes, koninginnenpage. Ook wemelt het er in het voorjaar van de sneeuwklokjes.
Check direct of dit Natuurhuisje nog beschikbaar is
De Roots-route

 

Kijk snel of jouw favoriet nog beschikbaar is en boek nu!

 

Foto’s: Natuurhuisje.nl, Edwin Giesbers, Ernst Kremers

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws