De Nationale Vogelweek start op 12 mei

René Alblas

8 May 2018 .

Voor de zevende keer wordt de Nationale Vogelweek georganiseerd. De week (die eigenlijk 10 dagen duurt) wordt georganiseer door de Vogelbescherming, in samenwerking met lokale vogelwerkgroepen en andere natuurbeschermers. De week start op 12 mei en eindigt op 21 mei.

Iedereen kan kijken naar vogels, dat is het idee achter de Vogelweek. Tijdens deze week zijn er in alle provincies vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten. Zo kun je ontdekken hoeveel prachtige vogelsoorten Nederland rijk is. En hoe leuk het is om ze (met je verrekijker) te bekijken.

Vrijwel alle activiteiten zijn bovendien gratis, aanmelden is bij de meeste activiteiten wel verplicht. Geef je snel op voor een leuke activiteit bij jou in de buurt, want diverse excursies zijn al volgeboekt!

Big Day

Op de eerste dag van de Vogelweek is ook de zogenaamde Big Day op Texel. Tijdens deze wedstrijddag proberen teams van vogelaars zoveel mogelijk soorten te zien. Ook teams van beginnende vogelaars zijn daarbij van harte welkom. Via sponsoring van deze dag wordt er geld verzameld voor een goed vogel-doel. Dat is dit jaar de bescherming van huiszwaluwen.

En als je toch op Texel bent: op diezelfde dag vindt op Texel ook het Wadden Vogelfestival plaats. Dat duurt bovendien tot en met zondag 13 mei.

Activiteiten kalender

Kijk hier voor alle activiteiten van de Nationale Vogelweek. Bij iedere activiteit staat een tellertje, zodat je dus snel kunt zien wat al is volgeboekt.

Nationale Vogelweek

Foto: Piet Broekhof

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws