Nu verkrijgbaar: de nieuwe Roots van april 2020

Adinda van Kuijk

19 March 2020 .

nieuwe roots april 2020

De vuurgoudhaan is nét wat groter dan de goudhaan. Foto Beverley Brouwer

Vanaf morgen (vrijdag 20 maart) ligt de nieuwe Roots van april 2020 bij abonnees op de deurmat én in de winkel. In dit nummer onder meer prachtige wandelingen door Slovenië. Waar de natuur één groot, groen wandelaarswalhalla is, aldus journalist Annemarie Bergfeld. En de otter is terug van weggeweest. 

Ook gaan we op bezoek bij familie vos. Natuurfotograaf Edwin Giesbers trok naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Zijn doel: het zien en fotograferen van een familie vossen. Hieronder een fragment uit het artikel:

nieuwe roots april 2020

Beeld: Pixabay

“Op een vroege voorjaarsdag zit ik rustig en op gepaste afstand bij een vossenburcht te wachten, terwijl de eerste zonnestralen over de heuvel met de burcht strijken. Die burcht wordt gebruikt door 1 of 2 tamme moervossen. Een paar maanden eerder, van december tot eind februari, was het paartijd voor de vossen en nu hoop ik de welpen te zien. Twee jaar geleden zat ik hier ook en toen stond er plotseling een vossenwelp op één meter achter mijn rug naar mij te staren. Een onvergetelijk moment! Die welp was al iets ouder, want hij had de kenmerkende roodbruine vacht die ook volwassen vossen dragen. Vossen worden echter geboren met een donkere, fluwelen vacht en een stomp snuitje. Ook zijn de ogen dan nog blauw, maar die kleuren ongeveer een maand na de geboorte bruin. Van een vriend had ik gehoord dat sinds enkele dagen vijf jonge welpen zich zo nu en dan al buiten deze burcht lieten zien. Vandaar dat ik kalmpjes afwacht of ze dat vandaag ook gaan doen.”

Het hele artikel lees je in het nieuwe aprilnummer.

En verder nog in de nieuwe Roots van april 2020:

nieuwe roots

  • De kwestie: hout als biobrandstof
  • Lentewandelen rond Duitse meren
  • Natuurommetje langs de Ijssel
  • Lezersfoto’s: kleurrijke vogels
  • Klimmers & klauteraars

Wil je de nieuwe Roots online bestellen? Dat kan heel eenvoudig en snel, ga hiervoor naar onze webshop.

Foto header: Beverley Brouwer

 

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws