De reis van de bultrug

Daniël Mulder

29 June 2016 .

Omniversum

Giant Whales is een muzikale grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman (The Living Sea, Dolphins) over de bultrug. Deze walvissen staan bekend om hun acrobatische sprongen en indrukwekkende reizen. Op het gigantische koepelscherm van het Omniversum kijk je de bultrug recht in de ogen.

 

Omniversum

 

De film neemt je van de koude wateren van Alaska mee richting Hawaii naar de tropische eilanden van Tonga op zoek naar de bultruggen. De moeders hebben een speciale, diepe band met hun jongen. Voor hen is de jaarlijkse migratie een hectische reis van maar liefst vijftienduizend kilometer lang. Onderweg laten wetenschappers zien hoe de walvissen met elkaar communiceren en wat hun gezang zou kunnen betekenen.

 

Vijftig jaar geleden werd de bultrug nog met uitsterven bedreigd. Recent heeft deze walvis door een beschermde status echter een langzame, maar opmerkelijke comeback gemaakt. In het Omniversum, met zijn 840 m² grote koepelscherm, kom je oog in oog te staan met dit reusachtige zeezoogdier, dat maar liefst zeventien meter lang kan worden en vijftig ton zwaar.

 

Vanaf dinsdag 5 juli draait de film Giant Whales in het Omniversum.

 

Foto: Omniversum

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws