De Roots van juli 2019 is uit

admin

21 June 2019 .

dansvlieg

Vanaf vandaag ligt de Roots van juli 2019 op de mat bij onze abonnees én in de winkel. Met daarin de baddermanieren van dieren, een ode aan de mol en een verrassende wandeling door de duinen van Egmond. In dit absolute zomernummer lees je bovendien alles over het bizarre liefdesleven van insecten:

Ontbijtje niet op maar in bed

“Dansvliegen hebben een bijzondere draai gegeven aan het liefdesspel. Tijd is een factor bij deze insecten. Het mannetje wil er echt werk van maken. Maar ja, is zij ook tot een lange paring te verleiden? Zij wil snel eieren afzetten en niet al te lang knuffelen. Het mannetje heeft daar een oplossing voor bedacht. Hij vangt een insect en geeft dat cadeau aan zijn eega. Terwijl zij eet, botvierthij zijn vleselijke lusten. Eind goed al goed, zou je zeggen. Inderdaad, ware het niet dat bij sommige soorten haarmuggen de mannetjes het wel op de spits drijven. Bij één soort pakt het mannetje zijn prooi eerst in, in een spinsel. Met dit verpakte cadeau hoopt hij ook haar in te pakken, om zo langer zijn gang te kunnen gaan. Maar ja, als het uitpakken tijd kost, is een kleinere prooi ook een optie!” (lees verder over het liefdesleven van insecten in de Roots van juli)

En verder

Wat je verder kunt verwachten: een huttentocht tussen de toppen van het prachtige Sellrain in Oostenrijk, alle hotspots van de grauwe klauwier en de evolutie van de stadse slakken. Uiteraard vind je ook de mooiste foto’s van onze lezers weer in het blad. Deze keer: reigers en ooievaars.

Online bestellen? Dat kan! Ga daarvoor naar onze webshop.

ROOTS-COVER-JULI

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws