De Roots van maart 2019 is uit!

René Alblas

15 February 2019 .

Vanaf vandaag is de Roots van maart 2019 verkrijgbaar in de winkel en in de webshop. In dit nummer veel aandacht voor de lentebode bij uitstek: de bosanemoon. In dit nummer geven we vijf plekken waar je deze fraaie, fragiele bloemen kunt vinden. Eén van die plekken is Buitenplaats Beeckestijn bij Velsen. Daar vind je naast enorme hoeveelheden bosanemomen ook kievitsbloemen, winterakoniet, daslook en Haarlems Klokkenspel. Wandelen doen we deze keer in Beetsterzwaag en bij de Achterdijkse plassen in de buurt van Rotterdam.

Een interessant leesverhaal is het interview met Tim Voors, schrijver van het boek ‘Alleen’. Hij vertelt over de 4286 kilometer lange voettocht die hij maakte in Amerika, de Pacific Crest Trail. Ook in dit nummer: de schoenbekooievaar, de kariboe en de nieuwe rubriek “De groene pagina” over duurzaam leven. En natuurlijk de mooiste foto’s van lezers en een oproep om me te doen aan de Roots Natuurfotowedstrijd 2019.

De Roots van maart 2019 kun je hier online bestellen. Verwen jezelf deze maand gelijk ook met een mooie wandelgids van Roots, die vind je in ook in de Roots webshop!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws