De wolf is mogelijk terug, maar wel dood

redactie

5 July 2013 .

Na anderhalve eeuw is mogelijk de wolf teruggekeerd in Nederland. Donderdagochtend werd aan de Uiterdijkenweg te Luttelgeest een doodgereden dier gevonden met duidelijke kenmerken van een Europese wolf.

wolf noordoostpolder WolvenInNederland 001

Nederland wacht al een tijdje op de komst van de wolf. Na enkele geruchten lijkt dit dan echt de eerste zekere waarneming te zijn. Of het echt een wolf is en geen wolfshond moet dna-onderzoek uitwijzen.
De Duitse wolvenpopulatie neemt de laatste 8 jaar sterk toe. Vorig jaar zijn de eerste jonge wolven geboren op de Lüneburger Heide. Dit jaar hebben zelfs twee roedels in Niedersachsen jongen gekregen. Opgroeiende jonge wolven verlaten met een leeftijd van 1 tot 2 jaar hun ouderlijk territorium en leggen dan grote afstanden af, gemiddeld 50km per nacht. Recent is zo’n jonge wolf in een militair oefengebied bij Meppen gefotografeerd, nog geen 15 km van de Nederlandse grens en circa 100km vanaf de Noordoostpolder waar dit dode dier is gevonden. Met een beetje geluk (en pech voor de wolf) was Nederland even een diersoort rijker.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws