Doe mee met de fotowedstrijd van Roots en win een prachtige reis

René Alblas

23 March 2018 .

In 2016 won Hendrik-Jan de Ruijter de jaarlijkse fotowedstrijd van Roots. Als beloning mocht de parttime natuurfotograaf op reis naar Finland, waar hij een prachtige fotoserie maakte over de winterpracht van het Hoge Noorden. 

Volgens Hendrik-Jan is natuurfotografie niet alleen ‘mooie plaatjes maken’. Het is ook een kwestie van ervaring opdoen, veel leren en vooral heel veel tijd in elke foto steken.  De 25-jarige timmerman uit Hardinxveld-Giessendam weet waarover hij het heeft. Hij begon al als puber met zijn inmiddels redelijk uit de hand gelopen hobby . Zijn aanpak leverde hem naast de overwinning in de prestigieuze Roots Natuurfotowedstrijd 2016 al meer prijzen op.

In Finland was De Ruijter nog niet geweest en dus koos hij die bestemming toen hij de Roots Natuurfotowedstrijd had gewonnen en als beloning een fotoreis mocht uitkiezen. “Het leek me een enorme kick om daar naartoe te gaan en het was inderdaad een prachtige trip. Het gebied waar ik was was nog veel uitgestrekter dan ik had verwacht. Het is echt een prachtig landschap, met ontzettend veel vogels: ik heb er wel 30 soorten gezien. Ik heb heel veel van deze reis geleerd, niet alleen over het landschap, maar ook over de dieren die er leven en hun gedrag. De mooiste ervaring daar? Dat waren toch wel de steenarenden die ik er heb gefotografeerd.”

Meedoen?

Ben jij ook lekker bezig met natuurfotografie en zou je ook wel eens een mooie reis willen winnen? Doe dan mee met de Roots Natuurfotowedstrijd 2018. Insturen kan nog tot en met donderdag 29 maart. Op deze pagina lees je alles over de spelregels, de prijzen en hoe je kunt inzenden!

En wie weet win jij deze fotowedstrijd van Roots en maak je straks ook zo’n mooie reis…

Deze foto’s maakte Hendrik-Jan tijdens zijn Finlandreis: 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws