Met drones en chilipoeder de stropers te lijf

redactie

15 oktober 2013 .

Het illegaal bejagen van olifanten in Afrika is een groot probleem. Jaarlijks worden er honderden dieren gedood vanwege hun slachttanden. In China en Thailand groeit de vraag naar ivoor nog steeds, en stropers kunnen dus flink geld verdienen aan een gedode olifant.

De regering van Kenia heeft nu besloten om moderne technische middelen in te zetten om de stropers te stoppen. Ze doen dat overigens niet alleen voor het welzijn van de olifanten maar ook om het ecotoerisme naar Kenia veilig te stellen.

Speciaal voor deze gelegenheid zijn er drones aangeschaft. Dat zijn mini helicoptertjes die van grote afstand te besturen zijn en voorzien kunnen worden van allerlei moderne technieken. De drones moeten er voor zorgen dat groepen stropers gevolgd kunnen worden. Ook kunnen de met een GPS uitgeruste olifanten in de gaten worden gehouden. Hun routes worden vastgelegd in Google Earth. De drones zijn zelfs in staat de olifanten te verjagen als ze op een risicoplek komen. Dit is mogelijk door de drones te voorzien van een reservoir met chilipoeder dat verspreid kan worden om de olifanten af te schrikken.

Tot slot verhoogt Kenia de straffen op stroperij. Zo moet de strijd tegen de stroperij gewonnen kunnen worden!


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws