Eilandmagie

redactie

21 June 2013 .

Wandelen op waddeneiland Juist, slapen op een Fries eiland, een trektocht op Hawaï; in het julinummer van Roots overheerst het eilandgevoel. Plus een exclusieve Roots-reis naar Rottum.

2013_07_Van boord oostpunt Schier

Wandelen op een onbewoond eiland, hoe uniek is dat? Hoewel, onbewoond… er leven wel duizenden vogels op Rottumeroog. Dit Waddeneiland is het best beschermende stukje Nederlandse natuur. Op de zandbanken rondom liggen zeehonden te rusten en omdat eind augustus de vogeltrek begint, kun je begin september duizenden vogels spotten: zilvermeeuwen, grote mantelmeeuwen, graspiepers, grauwe ganzen, steltlopers, te veel om op te noemen.

 

Van de Nederlandse waddeneilanden ligt Rottumeroog het meest oostelijk. Mensen wonen er niet en het is niet vrij toegankelijk voor publiek. Beheerder Staatsbosbeheer kijkt streng toe op dit best beschermde stukje natuur van Nederland en laat per jaar 25 excursies toe.

 

Om bij Rottumeroog te komen, vaar je er met het passagiersscheepje Noordster (of Boschwad) van schipper Louis de Jonge vanuit Lauwersoog in circa drie uur naartoe. Daar wordt de boot met de boeg tegen een drooggevallen zandbank gezet en bij het van boord gaan blijven de voeten dan ook niet droog. Vervolgens is het nog ruim 1 km lopen voordat je het eiland echt betreedt. Eenmaal op het eiland geeft een medewerker van Staatsbosbeheer een 3,5 uur durende rondleiding en is het genieten van de stilte, de vogels, de zeehonden en de konijnen.

 

Prijs

€ 85,- p.p. inclusief 1x koffie/thee met koek en een lunchpakket in een bewaartas met vier volkoren broodjes met ham en kaas, een mueslibol, een appel en water. Op de terugreis wordt soep geserveerd. Aan boord kan drank gekocht worden en kleine versnaperingen.

 

Datum en plaats van vertrek

2 september vanuit Lauwersoog. Aanvang: 08.00 uur. Einde: 21.45 uur. Aantal deelnemers: max. 30 pers.

 

Informatie & reserveren

Aanmelding en betaling verloopt via De Pierewaai uit Groningen, per e-mail: [email protected]. Indien e-mailen niet mogelijk is, bel 050-3601750 (niet tussen 17.00 en 20.30 uur). Kijk voor meer info (bijvoorbeeld over kleding en schoeisel) op www.depierewaai.nl.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws