Eindelijk, de winnaars!

redactie

11 September 2011 .

Afgelopen maandag was het dan zover, na maandenlange opgebouwde spanning werden eindelijk de winnaars van de Grasduinen/Roots Natuurfotowedstrijd bekendgemaakt. In februari ging de wedstrijd van start en er kon tot half april worden ingezonden. De jury kwam in mei en juni bijeen en koos allereerst de foto’s uit die een plaatsje in de Roots Natuuragenda verdienen. Uit deze ‘shortlist’ van 102 foto’s zijn vervolgens de prijswinnaars gekozen, die maandag j.l gehuldigd zijn in kasteel Woerden. Tegelijkertijd werd daar de tentoonstelling van de 15 winnende beelden geopend.

Er waren zes categorieën waarin een eerste en een tweede prijs werden uitgeloofd, daarnaast was er een jongerencategorie met een eerste en een tweede prijs, en dan was er nog de EigenWijze prijs (zeg maar de hoofdprijs) voor de meest eigenzinnige inzending.

Om met die laatste te beginnen, de winnaar David Brand toont met zijn slakkenfoto aan dat je als natuurfotograaf best de natuur een beetje naar je hand kunt zetten (zonder de natuur te verstoren) om een heel eigentijds en eigenzinnig beeld te creëren. Hulde!

In de categorie vogels waren Jan Baks en Marijn Heuts respectievelijk de nummers 1 en 2. Topplaten die hun mooie plekje in het kasteel meer dan waard zijn.

In de categorie zoogdieren wonnen de Belg Philippe Moës (helaas niet aanwezig) en Ben Griffioen met een spectaculaire foto van paarden in de mist.

Landschap: de winnaar was de Belg Bart Heirweg, tweede plaats Bendiks Westerink.

Insecten: Trui Alink en Tom Kruissink. Planten: Herman van der Hart en Gerard Leeuw. Art of Nature: Wilco Dragt en Ronald Pol. Jongeren: Jarno van Bussel en Jonathan Boot.

 

Op de foto’s v.b.n.b. : Hoofdredacteur Fanny Glazenburg en Ben Griffioen, Jan Baks en Bendiks Westerink, David Brand, Marijn Heuts met trotse dochter en jurylid René Alblas, Wilco Dragt met jurylid Caroline Vogel

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws