Nu verkrijgbaar: Roots juli-augustus (extra dik zomernummer!)

Marloes Blom

25 June 2023 .

Roots juli-augustus

Een moment waar we altijd enorm naar uitkijken met de redactie: het extra dikke zomernummer ligt in de schappen. Lekker lezen gegarandeerd, in je hangmat, op de handdoek of waar dan ook. Benieuwd wat je zoal leest in de zomerse Roots juli-augustus? Een voorproefje.

Roots juli-augustus

We wandelen in de Achterhoek, Broek in Waterland én de Dolomieten. Plus: het Roots Natuurpad, tips en inspiratie voor onderweg van wandel-redacteur (en initiatiefnemer van het Natuurpad) Daniël Mulder. Verder alles over de Europese hoornaar en de prachtige zilveren maan, plus hotspots van de grote keizerlibel. Ook checken we hoe het ervoor staat qua mogelijke toekomstige (broed)vogels in Nederland en hoe het de eerder in de Biesbosch uitgezette waterbuffels vergaat.

Verder kun je prachtige winnende onderwaterfoto’s bewonderen van de Underwater Photographer of the Year (UPY) wedstrijd. Plus: hoe is het gesteld met jouw natuurkennis? Test het met de Grote Roots Zomerquiz! Dat en veel meer, dus pak ‘m mee uit het schap of bestel ‘m eenvoudig online (je betaalt binnen Nederland geen verzendkosten).

Parel van de natte schraallanden: zilveren maan

De zilveren maan, lid van de familie parelmoervlinders, is tegenwoordig een zeldzaamheid. In natuurgebied De Bruuk bij Groesbeek gaat natuurfotograaf Edwin Giesbers op zoek naar een glimp van deze fragiele schoonheid.

Blauwe knoop is een voedselplant van de zilveren maan. Foto: Edwin Giesbers

De ruige schoonheid van de Dolomieten

De Dolomieten, een ruige bergketen in Noord-Italië, biedt de wandelaar talloze mogelijkheden om de mooiste wandelingen te maken. Roots-journalist Chantal van Wees verkent in de nazomer het spectaculaire berglandschap, op weg naar de berghut Roda di Vaèl.

Rifugio Roda di Vaèl ligt op 2.300 meter hoogte in de Rosengarten, een berggroep in de Dolomieten. Foto: Chantal van Wees

Lezersfoto’s: geel & oranje

Elke maand ontvangen we voor onze wedstrijd Foto van de Maand de meest schitterende foto’s van lezers via rootsmagazine.nl. Deze maand met het thema ‘geel & oranje’. De winnaar en een selectie van de mooiste eervolle vermeldingen vind je in Roots juli-augustus.

Een van de lezersfoto’s met het thema ‘geel & oranje’ in het juli-augustusnummer van Roots. Foto: Jannette van der Boon

Wat je leest in Roots november:

  • November + treevember: aanpoten!
  • Successtory: de oehoe
  • Herfstwandelen in het spoor van de Hierdense Beek (+ routekaart)
  • Natuurommetje bij Zuidlaren
  • De mooiste lezersfoto’s van eekhoorns
  • Film ‘Het wilde België’: in gesprek met de maker
  • 11x pretty in pink, van zoutmeer tot roze dolfijn

En nog veel meer. Bestel deze Roots snel – binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.

Foto bovenaan: Edwin Giesbers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws