Veiligheidsvestjes voor natuurfotografen

redactie

24 May 2013 .

Iedere vakantieganger kent ze wel: de fluoriserende vestjes die je verplicht in je auto moet hebben en die je aan moet trekken als je panne hebt. In diverse Europese landen moet een automobilist dit vestje bij zich hebben. Zo ook in Frankrijk. Maar daar willen sommigen nog een stapje verder gaan.

In maart is er door de (rechtse) oppositie in het Franse parlement een motie ingediend om deze vestjes ook verplicht te gaan stellen voor natuurfotografen en in de toekomst eventueel ook voor wandelaars.. Dit zou om twee redenen handig zijn. Als een fotograaf te dicht in de buurt komt van een wild dier, zou hij hem zelf (door middel van zijn vestje) verjagen en als er jagers actief zijn in een gebied waar ook gefotografeerd wordt lopen de fotografen minder risico dat er op hun geschoten wordt.

Flauwekul? Ja, dat vindt althans de Franse minster van natuur en landbouw wel. Hij vindt het logisch dat verschillende gebruikersgroepen in de natuur rekening met elkaar houden. Om dan sommige gebruikersgroepen in het fluoriserend geel te gaan hijsen lijkt op discriminatie.  De vestjes kunnen dus voorlopig in de auto blijven.

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws