Fotograferen vanuit kijkhutten

René Alblas

17 February 2018 .

Fotograferen vanuit kijkhutten (fotohutten): sommige natuurfotografen vinden het niets, anderen vinden het juist geweldig. Je moet er natuurlijk van houden om een dag(deel) stil te zitten en te wachten tot er iets leuks bij de kijkhut langskomt. Sommige kijkhutten hebben verwarming, maar als die er niet is en er zijn kijkgaten in plaats van ramen, kan het ook flink koud worden in zo’n kijkhut.

Maar fotograferen vanuit kijkhutten biedt ook vele voordelen.

  • Als je niet zoveel tijd hebt om vogels of bepaalde zoogdieren op te sporen, kan een fotohut uitkomst bieden, zeker als er in de buurt voedsel gestrooid wordt.
  • Nog een voordeel is dat veel hutten op zo’n ideale plek zijn aangelegd dat je er foto’s kunt maken die op geen enkele andere plek kunt maken.
  • En het is goed voor de natuur! Want zo hoeven niet alle natuurfotografen op eigen houtje dwars door de natuur te trekken op zoek naar hun onderwerp.
kijkhutten

Fotohut Marken, van Wildernistrek

 

kijkhutten

Fotohut van Han Bouwmeester

Lijkt het je ook wel eens wat om een dagje mooie plaatjes te gaan schieten in een fotohut? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje op de site van Han Bouwmeester. Daar vind je 6 verschillende hutten op uitleenlopende plekken. Een andere interessante hut is boshut Clinge van het Zeeuwse Landschap en de hutten van wildernistrek.

Meer lezen over het fotograferen vanuit een kijkhut? Kijk in het Rootsboek “Zo fotografeer je de natuur“. Hierin vind je ook nog veel meer tips voor goede fotohutten!

schuilhutten

Vera van der Waal fotografeerde deze eekhoorn vanuit een schuilhut

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws