Fototentoonstelling: Planet or Plastic – Samenwerken aan een duurzame wereld

Adinda van Kuijk

9 March 2020 .

Planet or plastic

Planet or Plastic – Samenwerken aan een duurzame wereld  is de titel van de nieuwe fototentoonstelling die Museon in samenwerking met National Geographic presenteert. De tentoonstelling laat zo’n zestig journalistieke, artistieke en wetenschappelijke foto’s zien. De beelden van onder andere Jordi Chias, Justin Hofman, Jennifer Lavers en Richard John Seymour vragen aandacht voor de trieste effecten van onze omgang met plastic. Gelukkig laten ze ook zien wat mogelijke oplossingen zijn.

Het gebruik van plastic is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Deze confronterende tentoonstelling probeert daar verandering in te brengen. Dit doen ze door de wereldwijde afvalcrisis te tonen en de aandacht te vestigen op mensen die met innovatieve ideeën werken aan oplossingen. Daarnaast tonen kunstenaars artistieke foto’s waarmee ze aandacht vragen voor de schaalgrootte en trieste effecten van onze omgang met plastic. Ook foto’s van wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt om het probleem in kaart te brengen zijn te zien. Evenals de zoektocht naar oplossingen voor de plasticvervuiling van de oceanen.

Planet or plastic

Seahorse by Justin Hofman

De tentoonstelling is van 12 maart t/m 22 november te zien in Den Haag, in het Museon. Op de website van het museum vind je meer informatie.

Herinner je je het natuurgebied Karinge nog waar we vorig jaar over schreven? Hier werden wel honderdduizenden plastic sliertjes in het natuurgebied gestrooid.

Foto header: Jordi Chias

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws