Gezocht: de mooiste Natuurommetjes van Nederland

Daniël Mulder

13 January 2015 .

Roots start een nieuwe wandelserie: De mooiste Natuurommetjes van Nederland. De redactie is daarom op zoek naar korte wandelroutes tussen de 1 en maximaal 5 kilometer. Het mogen bestaande routes zijn, die al zijn gemarkeerd, maar ook zoeken we bijzondere natuurommetjes die lezers zelf maken en die ze graag willen delen.

Roots_Niels Kooyman_Bussummerheide

Wandelaars maken een ommetje op de Bussummerheide (Foto: Niels Kooyman).


Een ommetje maken, veel mensen doen het dagelijks of wekelijks. Een ommetje is een korte wandeling door een mooi maar vaak onbekend stukje natuur bij je in de buurt. Het is vaak de ideale manier om te ontspannen en om van het landschap te genieten.

Natuurmagazine Roots is op zoek naar de mooiste Natuurommetjes van Nederland. Bestaande paaltjesroutes van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer, lokale ommetjes, klompenpaden, alles is welkom. Ook zoeken we nieuwe ommetjes, die nog niet zijn gemarkeerd en die lezers zelf hebben ‘uitgestippeld’. Voorwaarde is dat de route tussen de 1 en 5 kilometer lang is. Ook is het prettig wanneer er een horecagelegenheid in de buurt is.

Ken jij een mooi ommetje dat door een prachtig stukje natuur van Nederland loopt en vind je het leuk wanneer je ommetje in Roots verschijnt? Mail dan je suggestie door naar Roots-redacteur Daniël Mulder

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws