Groen scrubben

redactie

15 December 2011 .

Wat is de relatie tussen het scrubmiddel dat jij gebruikt en de vervuiling van de zee?

In heel veel scrubmiddelen (gezichtscrub en bodyscrub) zitten plastic deeltjes. Die spoel je via je doucheputje uiteindelijk naar de zee. En daar groeit en groeit een enorme plasticberg, die het zeemilieu natuurlijk flink verziekt. Vissen zien het plastic soms voor voedsel aan en zo eten we ons eigen plastic uiteindelijk weer op. Stichting De Noordzee is een actie begonnen om mensen bewust te maken van deze ‘stille vervuiling’. Zij hebben een petitie opgesteld die je (digitaal) kunt ondertekenen, hierin wordt aangedrongen op het gebruik van alternatieve ingrediënten in scrubmiddeltjes.

Dat kan namelijk prima. Er zijn al flink wat scrubmiddelen te koop waar geen plastic in zit, hier staat de ‘groene’ lijst van deze producten. Iets om over na te denken. Als je aan je eigen wellness werkt, dan kun je ook rekening houden met de wellness van de zee!

Hier kun je de petitie tekenen.

Op de foto worden de eerste 3800 handtekeningen tegen plastic in scrubs aangeboden door Eelco Leemans, directeur van Stichting de Noordzee aan D66 europarlementariër GerbenJan Gerbrandy.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws