Grote duikexpeditie in de Noordzee

redactie

9 September 2014 .

Het grootste natuurgebied van Nederland is ook meteen het onbekendste: de Noordzee. Hoewel grote delen van de zee flink aangetast zijn door visserij en zandafgravingen zijn er nog een aantal interessante vrijwel onaangetaste plekken  te vinden.

Om daar meer over te weten te komen is er onlangs een duikexpeditie gestart door Stichting Duik de Noordzee Schoon en het Wereld Natuur Fonds. De duikers komen op zaterdag 13 september terug en zullen dan hun bevindingen tonen. Dat gebeurt aan boord van hun schip in de haven van Scheveningen.

Volgens internationale afspraken is Nederland verplicht om grotere delen van de Noordzee te beschermen en deze duikexpeditie is dan ook bedoeld om die bescherming sneller tot stand te brengen. Als je weet wat er leeft ben je tenslotte ook eerder geneigd om het te beschermen.

Deze Noordzee duikexpeditie vindt voor de vijfde keer plaats. Uit eerdere expedities kwamen allerlei interessante vondsten naar boven zoals koudwater koralen, de ijszeester de paddenstoelkrab en een compleet nieuwe soort: de stiefelslak. En verder natuurlijk veel kraamkamers van vissoorten zoals schol en kabeljauw.

Foto: kabeljauw

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws