Hartenbreker uit de Sahara

Daniël Mulder

21 April 2016 .

In de hitte van de Sahara leeft een opvallend beestje: de fennekvos. Perfect bestand tegen het barre klimaat en ontzettend schattig om te zien. In de nieuwe Roots van mei staat een uitgebreid portret van deze hartenbreker met grote oren.

Fennek_ Bruno dAmicis
Bruno d’Amicis, een Italiaanse fotograaf, is al sinds zijn jeugd in de ban van de fennek. Hij studeerde biologie en is sinds 2005 fulltime natuurfotograaf. Hij gaat nooit alleen voor de mooie plaatjes, maar bekijkt zijn onderwerpen altijd vanuit het gehele ecosysteem.

 

Fenneks fotograferen in de Sahara is geen simpele klus. Overdag is er de verzengende hitte en laat de fennek zich nauwelijks zien. Als het gaat schemeren, komen de schuchtere vossen pas tevoorschijn, maar met hun enorme oren horen ze ieder geluidje van de fotograaf op grote afstand en zijn ze zo weer vertrokken. “Zelfs op 150 meter afstand horen ze nog het geluid van mijn camera”, vertelt d’Amicis. “Daar komt bij dat het tegenwoordig in de woestijn zelden meer echt stil is. Er komt in de verte altijd wel een motor of kameel voorbij, ook dan is de fennek verdwenen.”

Fennek_ Bruno dAmicis_1

Dat d’Amicis toch is geslaagd een bijzondere reportage te maken, kun je zien in het nieuwe meinummer van Roots. Je kunt deze editie eenvoudig online bestellen. Je krijgt het nummer dan thuisgestuurd zonder verzendkosten.

 

Foto’s: Bruno d’Amicis.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws