Heide knippen op de hei

Adinda van Kuijk

20 August 2020 .

Begint jouw weekend vaak met een verse bos bloemen in huis? Doe het eens anders en knip een bosje heide op de hei. Het Nationale Park De Hoge Veluwe geeft aankomend weekend namelijk toestemming om een bosje heide te knippen. Bijzonder toch?

De uitgestrekte heidevelden op De Hoge Veluwe staan in volle bloei. Dat is in principe al reden genoeg voor een bezoek, maar nu kun je dus een aandenken mee naar huis nemen. Het enige dat je mee moet nemen is een snoeischaar. Je mag niet overal in het park je slag slaan, het natuurgebied heeft een speciaal terrein van 1 hectare vrijgesteld waar je zaterdag en zondag gratis een bosje heide kunt knippen.

heide knippen

Bosje heiden knippen op De Hoge Veluwe

Wist je trouwens dat heide een landschaptype is dat door de mens in stand wordt gehouden? Een van de maatregelen is maaien, dit gebeurt in het najaar. Om alvast voorwerk te verrichten mag u dus meehelpen aan dit proces door een gratis bosje te knippen. Kom je langs? Oh, en als je er dan toch bent: hier lees je hoe je het beste het wild kunt spotten in het park. Doe er je voordeel mee!

Veel plezier!

Praktische informatie

Data: 22 en 23 augustus 2020
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)
Tip: neem uw eigen snoeischaar mee

Foto header: Nationale Park De Hoge Veluwe


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws