Hemelvaartsochtend: Gratis toegang Hoge Veluwe

René Alblas

23 May 2017 .

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei aanstaande, kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis dauwtrappen in het park tussen 6.00 en 8.00 uur. Een ideale gelegenheid om de Veluwse natuur te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van het park normaal gesproken nog gesloten zijn.

Tussen 6.00 en 8.00 uur ‘s ochtends betalen wandelaars, fietsers en ruiters geen entree. Auto’s zijn dan nog niet toegestaan, zij zijn vanaf 8.00 uur welkom tegen het gewone tarief.

Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik, waarbij men op Hemelvaartsdag heel vroeg opstond om met blote voeten op het bedauwde gras te gaan lopen of dansen. Trappen op de dauw dus. Er zou een helende werking van de dauw op het gras uitgaan. Nog altijd staan duizenden Nederlanders ieder jaar op Hemelvaartsdag vroeg op om de natuur in te gaan.

Normaal gaat de Hoge Veluwe pas om 8.00 uur open. Maar op Hemelvaartsdag wordt een uitzondering gemaakt. Er zijn die dag tevens speciale wandelexcursies met natuurgidsen. Om 6.00 uur vertrekken de excursies vanaf de drie ingangen van het park (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis en de natuur van het park.

Foto: Hannie Joziasse

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws