Het Omniversum neemt je mee op wereldreis

Adinda van Kuijk

16 June 2020 .

Heb je al eens een bezoek gebracht aan het Omniversum? Op 1 juli gaat dit grootbeeldfilmtheater in Den Haag weer open. Deze zomer hebben ze een speciale programmering aangezien verre reizen er voorlopig niet in zitten. Ze pakken uit met het programma Travel the World! zodat je tóch die verre reis kunt maken. Ga je mee?

Unieke beleving

Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater waarbij de films op een enorm koepelscherm worden geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. De grootte van het koepelscherm kun je vergelijken met een half voetbalveld. Voeg daar een sterk geluidssysteem aan toe en je bekijkt films alsof je er zelf bij bent.

Travel the world

Deze zomer nemen ze je mee naar alle uithoeken van de wereld. Van swingend Cuba, de stoere Verenigde Staten met zijn Nationale Parken en het wonderschone Canada naar het mysterieuze Egypte. Jonge bezoekers verkennen met het schildpadje Bunji de azuurblauwe zeeën rond Australië en met Oceans, Our Blue Planet van BBC Earth leer je de wereld onder water kennen. De film Cuba is de nieuwste aanwinst voor het theater. Het vertelt het verhaal over een land dat aan de vooravond staat van grote veranderingen. De film dompelt je onder in de opwindende cultuur van het eiland.

het omniversum

Cubaanse Vlag in de straten van Havana

Bezoek plannen

Het Omniversum heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om vanaf 1 juli weer open te kunnen gaan. Houd voor de laatste ontwikkelingen en kaartverkoop de website goed in de gaten.
Bezoek je deze zomer graag ook in het echt een Nationaal Park? Ga dan zeker naar de Hoge Veluwe. Lees hier hoe je het park veilig kunt bezoeken.

Fijne zomer!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws