Het tekenseizoen is weer begonnen

redactie

12 April 2013 .

In het vroege voorjaar zijn er zo hier en daar al wat teken gesignaleerd maar door de kou van de afgelopen weken was de tekenactiviteit weer flink gedaald. Dit weekend zullen ze hun echte zomerentree maken. Dus het is weer oppassen geblazen, na een wandeling in de natuur altijd even checken of er geen vreemd zwart bobbeltje op je huid zit.

Hoe het precies zit met de tekenverwachting kun je zien op de uitstekende site tekenradar.nl.

Maar wat nu als je gebeten bent door een teek? Veel teken in Nederland dragen de ziekte van Lyme met zich mee. Als je door een teek gebeten wordt is het vaak niet goed te zien of het een besmet exemplaar is. Sommige mensen krijgen een rode kring om de beet, maar dat is lang niet bij iedereen het geval. Als de ziekte niet snel genoeg opgemerkt wordt, dan kunnen de gevolgen ernstig zijn. Huid-, gewrichts- en hartklachten kunnen je het leven lastig maken.

Bij twijfel is het daarom handig om een zogenaamde thuistest te doen. Met een thuistest kun je eenvoudig kijken of je besmet bent met de ziekte van Lyme na een tekenbeet. De Easy Home Test bijvoorbeeld, onderzoekt het bloed van het slachtoffer op sporen van Lyme. Zo weet je snel of je actie moet ondernemen of dat de teek niet besmet was. De Easy Home Test is verkrijgbaar bij de apotheek en kost € 22,99. Klik hier voor meer info.

.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws