De ijsbeer wint verkiezing Beestachtige Top 80

René Alblas

15 January 2018 .

De uitslag van de Beestachtige Top 80 is bekend.

Welk dier zou jij graag ooit nog eens in het wild willen zien? Dat was de vraag bij de verkiezing van de Beestachtige Top 80 die vorige week gehouden werd. Ruim 13.000 mensen brachten hun stem uit en de grote winnaar is geworden: de ijsbeer!

De ijsberenexpert Gert Polet van het WNF, mede-organisator van deze verkiezing, zegt over de uitslag: Ik snap heel goed dat veel mensen benieuwd zijn hoe dit imposante dier kan overleven in de barre omstandigheden van de Noordpool. De ijsbeer is hèt symbool van het Arctisch gebied, maar wordt helaas van alle kanten bedreigd. WNF doet er alles aan om te zorgen dat de ijsbeer ook in de toekomst nog te bewonderen is in zijn natuurlijke omgeving. Zo is het essentieel om klimaatverandering tegen te gaan en moet het belangrijkste leefgebied van ijsberen een beschermde status krijgen.”

Andere winnaars

Op de tweede plaats eindigde de jaguar en op de derde plaats het jachtluipaard. Ook het luipaard en de tijger haalden een top 10 plek. Het is duidelijk dat veel mensen een voorkeur voor katachtigen in de natuur hebben.

De wedstrijd is georganiseerd door het WNF in samenwerking met het reisblog Droomplekken.

Beestachtige Top 80

Foto: Jonny Verheyden

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws