Kijkcijferrecord voor Beleef de Lente 2020: nu al ruim 1 miljoen kijkers

Marloes Blom

7 May 2020 .

Jonge kerkuiltjes

Foto: Magreet Frowijn

Al in maart schreven we over het net gestarte seizoen van Beleef de Lente 2020. Het blijkt een seizoen dat menigeen zich zal heugen. De webcams van Vogelbescherming Nederland waren altijd al geliefd – maar de kijkcijfers van deze lente breken alle records. De teller staat al op meer dan 1.1 miljoen. Een record dat zeker verbroken zal worden. De webcams draaien nog tot en met juni, als alle jonkies op eigen pootjes staan.

steenuiltjes

Een koppel steenuiltjes. Foto: Jan Dolfing

Online vogelen in tijden van corona

Of het nou op laptop, pc, tablet of smartphone is, we weten Beleef de Lente te vinden. De vogelliefdes en het (aanstaande) vogelkroost zijn behoorlijk welkome afleiding in deze bizarre thuiszit-lente. Laat het maar aan de gevederde stelletjes over om ons te vermaken. Zo was er volop spanning, met een eieren- en kuiken etende marter bij de nijlgans en kauw. Was er reuring en sensatie toen vreemde ooievaars het ooievaarsnest lastig vielen. En waren er volop ontspannen zen-momenten. Zoals toen de steenuiltjes elkaar knuffelden. En de jonge slechtvalken veilig wegkropen onder moeders vleugels.

Het leukste is pas net begonnen: de kraamtijd

De hamvraag is uiteraard ook dit jaar weer: gaan de jongen het redden en vliegen ze uit? Veel koppels zijn in ieder geval al verblijd met jong grut. Je kon genieten van de jonge steenuiltjes die meikevers gevoerd kregen. Van de slechtvalkkuikens die op Bevrijdingsdag hun kostje oppeuzelden. En van de kleine ooievaartjes die kiekeboe speelden onder de veilige vleugels van hun ouders. Liefst zes kleine koolmeesjes zijn er sinds kort te bewonderen. Pa en ma merel hebben hun eerste kroost succesvol grootgebracht en zijn begonnen met hun tweede leg. Dit is slechts het topje van de ijsberg. Zet de link van Beleef de Lente 2020 bij je favorieten, als ie daar niet al stond. Want geen afleiding zo fijn als deze. En al kijk je tien minuten zonder enige vorm van consternatie: vast een heuse heilzame vorm van mindfulness.

Juveniele slechtvalk

Een juveniele slechtvalk. Foto: Wim Verschraegen

 

jonge koolmeesjes

Samen is het knus voor deze jonge koolmeesjes. Foto: Marij Wagenaars

Meer lezen

FOTO OMSLAG (2 JONGE KERKUILTJES): MARGREET FROWIJN
N.B. het jonge grut op deze foto’s is níet de kroost uit de Beleef de Lente realitysoap van 2020. Daarvoor zul je toch echt naar Beleef de Lente zelf moeten gaan. Kom maar op met dat nieuwe kijkcijferrecord.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws