Kijktip: Racing Extinction

Daniël Mulder

24 November 2015 .

Op woensdag 2 december is de schokkende film Racing Extinction te zien op Discovery.  Deze film toont het verband tussen de uitstoot van fossiele brandstoffen en het verdwijnen van vele diersoorten. Ook de afschuwelijke handel in bedreigde diersoorten wordt, met undercoveroparaties, onder de loep genomen.

Nog nooit in de geschiedenis van de planeet werd er zoveel CO2 uitgestoten als nu. De film laat zien dat CO2-uitstoot ervoor zorgt dat oceanen zuurder worden en daarmee al het leven in de oceaan bedreigt. Ook het verhandelen en de consumptie van zeldzame diersoorten vormen een serieuze bedreiging. De filmmakers gaan undercover bij een restaurant waar je tegen flinke betaling walvis kunt bestellen en weten binnen te dringen bij een Chinese groothandel waar op het dak circa 20.000 afgehakte haaienvinnen wachten op de verkoop.

Volgens John Hoffman van Discovery is de film een must voor iedereen: “Iedereen moet de film zien, omdat het op een bijzondere en levendige manier demonstreert welke serieuze bedreigingen er voor onze mooie blauwe planeet zijn. En nog belangrijker; ‘Racing Extinction’ laat zien hoe we allemaal het milieu kunnen redden door te beginnen met één stap, waardoor we met zijn allen de natuur beter kunnen achterlaten dan we haar aantroffen.”

Op woensdag 2 december gaat de film in première op Discovery, om 21 uur. Klik hier voor een trailer van de film.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws