Kom je ook naar de Natuurwerkdag 2022?

René Alblas

2 November 2022 .

De jaarlijkse Natuurwerkdag komt er weer aan. Deze grootste natuurvrijwilligersdag van Nederland wordt dit jaar op 4 & 5 november georganiseerd. Dan kan iedereen dus weer de handen uit de mouwen steken! En met meer dan 500 natuurklussen in het hele land moet dat vast lukken.

Elk jaar doen ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen, met meer dan 500 natuurklussen in het hele land. De Natuurwerkdag valt deze keer in de Nationale Klimaatweek en is een mooie kans voor deelnemers om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. En het mes snijdt aan twee kanten. Jij bent lekker fysiek in de weer en je draagt tegelijkertijd bij aan het behoud van natuur en landschap.

Belangrijke bijdrage

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Maar ook het bouwen van insectenhotels bouwen en vele andere activiteiten. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Ook meedoen?

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

Foto bovenaan: Sammy Houssin

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws