Kom naar de Kennemer Vogeldag

Paul Bohre

17 April 2022 .

Op zondag 24 april 2022 is er voor het eerst sinds de coronatijd weer een Kennemer Vogeldag in en rondom het Landje van Gruijters en Fort benoorden Spaarndam. Voor jong en oud zijn er superleuke activiteiten in dit vogelrijke gebied.

Je wordt ontvangen op Fort benoorden Spaarndam. Een uitgesproken gelegenheid om dit fort, wat anders voor publiek gesloten is, in oorspronkelijke staat van binnen te bekijken. In het fort is een tentoonstelling en een voor kinderen en volwassenen spannende ruimte met bijzondere vogelgeluiden. Daarnaast worden er in het fort zelf rondleidingen en vogellezingen gegeven.

Kom naar de Kennemer Vogeldag

Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de Kennemer Vogeldag en zelfs een Vogeldiploma halen!

 

Kom naar de Kennemer Vogeldag

Buiten op het fortterrein zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals vogelringen en het uitpluizen van uilenballen. Daarnaast is er een boswachter die spannende verhalen vertelt. De kinderen krijgen na elke opdracht een stempel. Bij een volle stempelkaart ontvangen ze een Vogeldiploma. Maar ook rondom het fort is er van alles te doen en zijn er diverse kraampjes. ’s Morgensvroeg, om 7:00 uur, start een vroege-vogel-fiets-tocht. Om 8:00 uur start op het Landje van Gruijters de ‘Big Sit’ vogeltelling, we noteren hier alle vogels die langskomen. Om 9:30 uur beginnen alle andere activiteiten. Kijk hier voor meer informatie.

Kom naar de Kennemer Vogeldag

In het gebied zelf zijn veel soorten vogels te zien, waaronder de kluten met hun bijzondere opgewipte snavel. Foto Paul Böhre

 

Observatiepost

Voor jong en oud is ten zuiden van het Landje een vogelobservatiepunt ingericht. Hier kan je met behulp van een telescoop de steltlopers en andere vogels, zoals eenden en ganzen, ontdekken en verrassend dichtbij halen. Met een beetje geluk vind je kluten, onze nationale vogel de grutto en vele andere vogelsoorten. Een ervaren gids helpt je bij deze ontdekkingstocht en zal nog veel interessante weetjes vertellen.

 

Handige informatie

Toegang en deelname aan alle activiteiten is gratis. De koffie staat klaar. Vooraf reserveren is alleen nodig voor de vroege-vogel-fietstocht om 7.00 uur. Kom zoveel mogelijk met de fiets naar de Redoute bij Spaarndam. Bij het Fort is namelijk geen parkeergelegenheid. Parkeren kan wel aan de Dammersweg in Velserbroek, de wandelroute naar het Fort is aangegeven.

 

Vind je vogels kijken leuk, bestel dan het nieuwe Roots Vogelmagazine. Verzending is gratis.

De foto bovenaan het artikel is van Margo Overveen.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws