Kom ook naar het Wadden Vogelfestival op Texel

Paul Bohre

17 April 2018 .

Vogelinformatiecentrum Texel en het nationale park Duinen van Texel organiseren voor de derde keer het Wadden Vogelfestival. Een superleuk evenement voor iedereen die van vogels kijken houdt. Kom ook op 12 en/of 13 mei naar Texel en ervaar hoe leuk vogels kijken is. Roots Vogelmagazine is ook van de partij.

In alle vroegte start op zaterdag 12 mei een “Big day”. Diverse teams van 3 tot 4 vogelaars fietsen over het hele eiland met als doel binnen 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien.

Verspreid over het eiland zijn vogelkijkpunten ingericht. Hier staan vrijwilligers voor je klaar om je te vertellen over het gebied waar je op uitkijkt, en de vogels die je er kunt zien. Spannend, want de vogeltrek is in volle gang. Er kan op ieder moment van de dag bijvoorbeeld zomaar een visarend overkomen. Speciaal hiervoor staan telescopen uitgestald, en kun je door verrekijkers naar de vogels kijken.

Wie weet zie je een overtrekkende visarend! Foto: iStock

Optiekshow

Wil je meer weten over de beste keus voor een verrekijker of telescoop, dan kun je hiervoor terecht in het Vogelinformatiecentrum. Hier vindt een gezellige optiekshow plaats. Je kunt hier de kijkers en telescopen van alle bekende merken zelf testen. Maar ook je kijker gratis laten schoonmaken of inruilen en tegen een scherpe prijs een nieuwe aanschaffen. Pak die kans!

Mee op excursie

Op beide dagen starten op diverse momenten vanaf het Vogelinformatiecentrum vogelexcursies, zowel te voet als per bus. Ook Roots Vogelmagazine-redacteur Paul Böhre is aanwezig en begeleidt twee excursies op de zaterdag. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel: de huiszwaluw. Deze kwetsbare vogel heeft extra hulp nodig. De afgelopen 20 jaar zijn de broedaantallen in heel Nederland teruggelopen.

Adres van het Texel Vogelinformatiecentrum: Kikkertstraat 42, 1795 AE, De Cocksdorp.

Klik hier voor mee informatie over het Wadden Vogelfestival.

Opgeven voor een vogelexcursie kan hier

De bedreigde huiszwaluw is goede doel soort voor het Wadden Vogelfestival Foto: iStock

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws