Lammetjes kijken bij de schaapskooi in Loenen

René Alblas

9 March 2018 .

Het is pas echt lente als er weer lammetjes zijn. Dus wat is er leuker dan een kijkje te gaan nemen bij een schaapskudde waar op dit moment al meer dan 180 lammetjes geboren zijn? Aanstaande zondag 11 maart is het weer zover.

Al jaren organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen een zogenaamde Lammetjesdag bij één van de grootste schaapskuddes van Nederland op de Loenermark. Behalve lammetjes kijken, zijn er op deze dag ook tal van andere activiteiten zoals demonstraties schapen drijven en jachthoorn blazen, hutten bouwen, ponyritjes en excursies met de boswachter. Ook verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten en lekkernijen.

Omdat het welzijn van de dieren natuurlijk niet bedreigd mag worden is er geen direct contact meer met de lammetjes mogelijk. Bezoekers kunnen zich dus niet tussen de dieren begeven. Voeren is ook niet mogelijk.

Praktische info

De schaapskooi ligt aan het einde van de Droefakkers in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn. De entree van Lammetjesdag is gratis. Maar, bezoekers die met de auto komen betalen parkeergeld (€ 5,00 per auto). Je kunt het parkeerticket ook online kopen via www.glk.nl/evenementen. Ter plekke contant betalen is ook mogelijk. Let op: omdat het internetbereik in het gebied slecht is, kan er bij de diverse standhouders en activiteiten niet gepind worden. Neem dus voldoende contant geld mee.

Datum: 11 maart. Tijd: van 10.30 tot 16.00 uur

Tweede kans

De Lammetjesdagen worden altijd druk bezocht. Het Geldersch Landschap heeft daarom een tweede zondag georganiseerd waarop je de wollige kleintjes kunt bewonderen. Op zondag 18 maart organiseert het Geldersch Landschap een speciale schapenexcursie.

Je kunt dan met de boswachter mee naar de schaapskooi om de lammetjes te bewonderen en de schaapherder met zijn honden aan het werk te zien. Daarna volgt een korte wandeling over de Loenermark met een aantal doe opdrachten onderweg.

Praktische info

De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda