Lanting vangt het verhaal van de aarde

Daniël Mulder

15 June 2016 .

Al ruim veertig jaar doorkruist de wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting de wereld om beelden te maken voor zijn fotoprojecten. Voor het eerst is een verzameling van zijn werk te zien in een overzichtstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Dialogues with Nature toont t/m zondag 4 september foto’s van vijf van zijn bekendste projecten.

 

Frans Lanting

 

Een van die projecten is ‘De magie van de werkelijkheid’. Die toont Lantings vroege fotografie, gemaakt in Nederland in de jaren ’70. Zijn werk werd toen nog beïnvloed door Oosterse filosofie en Japanse haiku-dichters. Ook zijn recente project ‘Een reis door de tijd’ ontbreekt niet. Daarin tracht Lanting om de geschiedenis van het leven op aarde – van de oerknal tot het heden – in beelden te vangen.

 

Dialogues with Nature is de eerste grote overzichtstentoonstelling van het werk van Frans Lanting. De van oorsprong Rotterdamse fotograaf wordt beschouwd als een van de beste natuurfotografen ter wereld. Zijn erelijst is lang: zo won hij onder meer verschillende World Press Photo-prijzen, werd BBC Wildlife Photographer of the Year en hij is lid van de Royal Geographical Society in Londen.

 

Dialogues with Nature, Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam.

 

Foto: Frans Lanting

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws