Leuk! Je eigen kerstboom omzagen

René Alblas

30 November 2018 .

De leukste manier om in de kerstsfeer te komen: je eigen kerstboom omzagen ! Goed voor jou en goed voor de natuur. Het kan in nationaal park De Hoge Veluwe en in Bunnik.

Wat is er nu leuker dan je eigen kerstboom omzagen? Ook dit jaar biedt nationaal park De Hoge Veluwe weer de mogelijkheid om je eigen kerstboom te komen zagen. Bezoekers van het park kunnen gratis één boom uitkiezen. Er zijn zagen aanwezig, dus als de keuze is gemaakt, kun je direct aan de slag! Daarna kan de boom direct mee in de auto naar huis.

Open landschap

Bovendien haal je een originele kerstboom in huis. In De Hoge Veluwe kap je namelijk geen spar maar een grove den. Door het kappen van de bomen help je ook de natuur in het park. De dennenbomen die daar op de open stuifzandgebieden groeien, zouden er op den duur voor zorgen dat het open landschap geheel verdwijnt. Door de dennen te verwijderen groeit het landschap niet dicht.

Praktisch eigen kerstboom omzagen Hoge Veluwe

Plek: nationaal park De Hoge Veluwe

Data: 8,9,15 en 16 december

Tijd: 10-15 uur

Reserveren is niet nodig

Prijs: de bomen zijn gratis, maar je betaalt wel een entreekaartje voor het park

Meer info: hogeveluwe.nl

Toch een spar?

Vind je de Hoge Veluwe te ver of wil je toch liever een ouderwetse spar dan kun je ook naar Buitengoed de Boomgaard in Bunnik (Utrecht). Op deze kwekerij is ook de mogelijkheid om je eigen boom om te zagen. En daarna kun je ook nog leuke kerstdecoraties aanschaffen, een kop snert eten of een warme chocomel drinken.

Praktisch eigen kerstboom omzagen Bunnik

Plek: Buitengoed de Boomgaard, Parallelweg 8, Bunnik

Data: van 5 t/m 21 december

Tijd: wo-za van 9.00 tot 17.00 uur, zo van 10.00 tot 16.00 uur.

Prijs: vanaf 15 euro.

Meer info: kerstbomentekoop.nl


Meer Nieuws