Marker Wadden geopend

Paul Bohre

9 August 2018 .

Het eerste eiland van Marker Wadden wordt op 8 september 2018 officieel geopend voor het publiek. Kom kijken hoe dit nieuwste stukje Nederland er nu uitziet.

 

Het is nu nog een uitgestrekt zandgebied met slibvelden, toch laat de eerste prille natuur zich al zien en horen. Zo hebben er deze zomer al honderden visdieven en kluten gebroed. En zijn er al zeldzame vogels gezien zoals flamingo’s, casarca’s en ijseenden. Vanaf de aanlegsteiger loop je over de uitgestrekte wandelpaden en vlonderpaden. Vanuit de nieuwe vogelkijkhutten zie je al veel vogels. Zoals steltlopers, eenden, sterns en meeuwensoorten. Ook kun je De Steltloper beklimmen, een nieuwe uitkijktoren van 12 meter hoog.

Marker Wadden geopend

De eerste vogels hebben de Marker Wadden meteen ontdekt. Foto: Paul Böhre

 

Marker Wadden geopend

In het openingsweekend 8 en 9 september varen speciale veerboten naar de Marker Wadden vanuit Lelystad. Alleen dit weekend is er een veerdienst. De overtocht duurt ongeveer 1 uur, vervolgens kan je het eiland verkennen en op jouw gewenste tijdstip de veerboot terug naar Lelystad nemen. Een schema van de terugvaarten is op de dag beschikbaar. Bezoekers met een eigen boot kunnen aanleggen bij de nieuwe steigers in de haven van Marker Wadden.

Marker Wadden geopend

Roots columnist Andre Donker is boswachter en gastheer op de Marker Wadden. Foto: Paul Böhre

 

Praktische informatie

Prijs: Volwassen € 19,50, ledenprijs€ 14,50.

Kinderen: € 10,00, ledenprijs€ 7,50

Wanneer: 10-17 uur, verschillende vertrektijden, de overtocht duurt een uur.

Waar: Marker Wadden

Vertrekpunt: Bataviahaven, Schoonzicht 404, 8242 Lelystad

Zorg dat je een half uur van tevoren aanwezig bent. De veerboten vertrekken vanaf de KNRM- steiger naast de Bataviahaven. De haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.

Klik hier het reserveren van een ticket.

Marker Wadden geopend

Zeilen naar de Marker Wadden is een topervaring. Foto: Paul Böhre

 

Vaartip

Je kunt ook met het prachtige zeilschip De Schuttevaer vanuit Enkhuizen zeilen naar de Marker Wadden. Er zijn ervaren vogelgidsen mee die je op de vogels wijzen. Er is minimaal een telescoop aan boord en er zijn enkele verrekijkers te leen. Onderweg is er een korte presentatie over de Marker Wadden. Heb je nautische vragen? De schipper geeft graag antwoord op alle vragen. Voordat je aan land gaat is er een biologische lunch aan boord.

Klik hier voor de mogelijkheden in september.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws