Aan zee met natuurfotograaf Mart Smit

Daniël Mulder

6 July 2017 .

Het zand en de zee, natuurfotograaf Mart Smit struint al jaren langs de vloedlijn op zoek naar beelden die de ziel van het Hollandse strand vormen. “Nederlanders beleven het strand vooral vanaf het badlaken, maar de kust is meer. Het is dynamisch en vol leven én dood.” Dat blijkt ook uit zijn nieuwe boek: Aan Zee. Hij maakte het samen met zijn vader Jan. In het julinummer van Roots vind je een uitgebreid interview met Mart. En veel beeld natuurlijk.


De levensloop van Mart Smit (26) klinkt een beetje als een sprookje. Er was eens een jongen die van jongs af aan met vader Jan op pad ging om natuurfoto’s te maken. Vlieguur na vlieguur maakte hij aan de zijde van zijn vader en hij werd beter en beter. Op zijn 14e won hij zelfs een prijs bij de prestigieuze fotowedstrijd Wildlife Photographer of the Year. Dat inspireerde hem zo dat hij altijd is blijven fotograferen.

Nu is hij 26 jaar. Ouder, wijzer en net als zelfstandig ondernemer in het diepe gesprongen als fulltime natuurfotograaf. Dat lukt aardig, mede doordat hij samen met zijn vader het bedrijf Smit in Beeld runt en lezingen en workshops geeft. Ook presenteert hij vrijdag 7 juli zijn nieuwste boek: Aan Zee, dat hij samen met zijn vader heeft gemaakt.

Met het fotoboek Aan Zee, de dynamiek van het Hollandse strand brengen Jan en Mart Smit de veelzijdigheid van het strand in beeld. Ze hebben de hele Nederlandse kust afgereisd en hebben op de meest afgelegen stukken strand van Nederland gebivakkeerd om hun foto’s te maken. Het boek is voor € 35 te bestellen via smitaanzee.nl.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws