Meedoen met de Foto van de Maand juni? 3 handige tips

René Alblas

16 June 2015 .

Heb je ook zin om mee te doen met de Roots Foto van de Maand juni wedstrijd? Hieronder volgen enkele tips om je winkansen te vergroten. Het thema voor juni is ‘Vlinders en libellen’.

• Het zijn beweeglijke onderwerpen, vlinders en libellen. Probeer daarom met een zo kort mogelijke sluitertijd te fotograferen (1/500 of korter). Als je met een telelens kunt werken (200 mm of meer) heb je minder kans op verstoring.

• Als je een vlinder of libel in het vizier hebt staar je dan niet blind op dat mooie beestje. Kijk ook kritisch naar de omgeving. Zijn er geen storende takken of blaadjes in beeld? Met een wat groter diafragma (f/5,6 of lager) zorg je voor meer onscherpte en dus rust in de omgeving.

• Met de zon in de rug is de veiligste manier om vlinders en libellen te fotograferen, maar juist met tegenlicht kun je bijzondere effecten krijgen. Vaak ontstaan er lichtvlekken die een wat minder mooie achtergrond kunnen verdoezelen.

Inzenden voor de juniwedstrijd kan tot en met 30 juni. Op deze pagina kun je je foto’s inzenden, en vind je ook de spelregels en de winnaars van voorgaande maanden.

Foto: Nancy Carels

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws