Natuurmonumenten opent natuurbegraafplaatsen

redactie

10 March 2014 .

Natuurmonumenten gaat in de komende tijd tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen openen in haar eigen natuurgebieden.  Op zo’n begraafplaats mogen nabestaanden de as van een overledene in een biologisch afbreekbare urn of grafkist begraven. Er mag geen gedenkteken worden geplaatst, alleen een gemarkeerde schijf van een boomstam.

Volgens de natuurvereniging is er een groeiende vraag naar echt rustige begraafplekken waar je volledig opgaat in de natuur. Daarbij is het voordeel van een natuurbegraafplaats dat zo’n plek in principe voor eeuwig gegarandeerd is. De bestemming van natuurgebieden ligt nu eenmaal vast tot in lengte van dagen. Bij gewone begraafplaatsen weet je dat nooit helemaal zeker.

De eerste locaties zullen in Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht komen. Het is nog niet precies bekend welke plekken geschikt zullen zijn, daarvoor wordt nog onderzoek gedaan. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de grondwaterhuishouding. Het is de bedoeling dat de eerste natuurbegraafplaatsen van Natuurmonumenten in 2015 opengaan. Er bestaan op dit moment overigens al zes natuurbegraafplaatsen in Nederland, die beheerd worden door Natuurbegraven Nederland.

Met de opbrengsten van deze nevenactiviteit kan Natuurmonumenten weer andere mooie dingen voor de natuur doen.

(foto Natuurmonumenten)

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws