De Hoge Veluwe zoekt nieuwe natuurgidsen

Daniël Mulder

26 November 2021 .

natuurgidsen

natuurgids PVB

Nationaal park De Hoge Veluwe is op zoek naar nieuwe natuurgidsen. In januari 2022 start de opleiding die anderhalf jaar duurt. Zaterdag 11 december is er een informatiebijeenkomst.

Houd je van natuur en vind je het leuk om mensen daar over te vertellen? Dan is de opleiding Natuurgids Hoge Veluwe wellicht iets voor jou. In januari 2022 start de werkgroep natuurgidsen van de vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe weer een nieuwe natuurgidsenopleiding.

natuurgidsen

Een van de landschappen op De Hoge Veluwe. Foto: Niels Kooyman

Vrijwillige natuurgidsen

De vrijwillige natuurgidsen, die onder meer groepen rondleiden, zijn het visitekaartje van het nationale park. De Hoge Veluwe biedt hun natuurgidsen daarom een opleiding aan waarin alles wordt uitgelegd over de natuur, cultuur en architectuur van het park.

De opleiding loopt van eind januari 2022 tot juni 2023 en is een mooie gelegenheid voor degene die hun liefde voor de natuur willen delen met bezoekers van het gebied.  Voor geïnteresseerden is er zaterdagochtend 11 december een informatiebijeenkomst. Info en aanmelden (tot maandag 6 december) kan via: hogeveluwe.nl/word-natuurgids.

natuurgidsen

Meer natuurberichten

  • Om natuurgebieden voor mensen met buik- en blaasklachten toegankelijk te maken en de natuur te beschermen tegen vervuiling, gaan de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten samenwerken. ‘When Nature Calls’ heet het project. Doel: dertig natuurtoiletten.
  • Het geluid van de smient – een beetje melancholisch én een beetje vrolijk – staat centraal in onze nieuwe podcast. Vogelredacteur Paul Böhre vergelijkt de roep van de smient zelfs met het geluid van een badeendje.

Roots + mooie jaarkalender 2022

Het nieuwe en extra dikke december- en januarinummer van Roots is nu verkrijgbaar. Inclusief jaarkalender 2022. Bestel Roots snel en makkelijk via onze webshop. Vermeld ‘GRATIS’ bij de kortingscode en je krijgt het nummer zonder verzendkosten (binnen Nederland) thuisgestuurd.”

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws