Natuurpioniers met een camera

Daniël Mulder

25 May 2016 .

De tentoonstelling Jacht met de camera / Pioniers van de Nederlandse natuurfotografie laat je de natuur zien door de ogen van de eerste natuurfotografen. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft uit ruim 90.000 historische natuurfoto’s een selectie gemaakt, die het verhaal van de opkomst van de natuurfotografie vertelt. Sommige foto’s worden voor het eerst aan het publiek getoond.
natuurfotografie

Al sinds 1873 trekken Nederlandse natuurliefhebbers met hun camera naar buiten om de natuur te fotograferen. De tentoonstelling laat je in vogelvlucht kennismaken met de Nederlandse natuur rond negentienhonderd. De historische beelden bieden een blik op verdwenen landschappen waarin wegen nog schaars zijn en vrijwel uitsluitend bevolkt worden door wandelaars of paard met wagen. Opvallend vaak richten de pioniers hun lens op vogels. In de tentoonstelling zijn dan ook meer dan veertig vogelsoorten te zien, waaronder soorten als griel, grote stern of woudaap.

Maak kans op toegangskaarten
Voor kinderen is er een speciale route door de tentoonstelling ontwikkeld, die ze op speelse wijze leert hoe het fotograferen in de natuur meer dan honderd jaar geleden eraan toeging. Met een verrekijker om hun nek struinen ze door de tentoonstelling op zoek naar wilde dieren en bijzondere planten.

Roots mag 5 x 2 toegangskaarten weggeven. Kans maken? Mail dan je adresgegevens o.v.v. ‘Jacht met de camera’ naar Roots. De tentoonstelling is te zien t/m 4 september. Locatie: Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam (ZH). Toegang: € 10.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws