Vogelmagazine voorjaar 2018 verschenen!

Paul Bohre

21-03-2018 00:00:00

Het Vogelmagazine voorjaar 2018 verschijnt donderdag 22 maart! In dit voorjaarsnummer vogelen we van Zuid-Limburg tot Groningen en van Ierland tot de Donau.

Vogelmagazine begint met een fantastische reportage over jan-van-genten. Redacteur Paul Böhre vergaapte zich aan een kolonie met 155.000 vogels op het eiland Bass Rock in Schotland. Fotograaf David Pattyn maakte een prachtige fotoserie op het Ierse eiland Saltee. Op een handige overzichtskaart staan ook de grootste kolonies jan-van-genten rond de Noordzee aangegeven. Je krijgt bovendien tips waar je de vogels zelf mooi kunt zien.

Limburger Bob Luijks wandelde langs zijn favoriete vogelplekken in Zuid-Limburg. Je kunt hier bijzondere soorten tegenkomen zoals de raaf, oehoe, ijsvogel en waterspreeuw. Saskia van Loenen en Jean-Pierre Geelen schreven recent een boek over vogels kijken: Spotvogels. Zij geven handige tips, vooral voor de beginnende vogelaar. Journalist Kim Veenman schrijft over briljante broedsels, een artikel met tal van leuke weetjes over eieren.

Gronings vogelwalhalla

Verder krijg je een intiem kijkje achter de schermen van ‘Beleef de lente’, hetwebcamproject van Vogelbescherming. Bovendien brengen we je op de hoogte van twee vogelreizen die we komend najaar voor lezers organiseren: een weekend naar Vlieland en een vogelreis naar de Donau. Je kunt dit voorjaar al mee met boswachter André Donker naar de Marker Wadden. We testen de nieuwste telescopen en statieven en recenseren nieuwe vogelboeken. Verwelkomen twee nieuwe columnisten: boswachter Thomas van Es en geluidenexpert Henk Meeuwsen. Je krijgt tips voor het fotograferen van mezen. We sluiten af met een reportage over het Zuidlaardermeer en omgeving, een vogelwalhalla in het Groningse land met onder andere zeldzame witwang- en witvleugelsterns. Abonnees van Roots krijgen het Vogelmagazine automatisch thuisgestuurd! Geniet ervan, en vooral ook van het buiten zijn en de vogels.

Voor niet abonnees: het Vogelmagazine voorjaar 2018 is voor € 4,99 te koop in de winkel, vanaf 27 maart. En natuurlijk kun je het ook via onze webshop bestellen.

 

 


Meer Nieuws