Nieuwe natuurpostzegels bij PostNL

René Alblas

11 January 2018 .

Nieuw bij PostNL: natuurpostzegels.

Dit jaar komt de post met de postzegelserie ‘Beleef de natuur’. Elk seizoen verschijnt een nieuw vel met tien postzegels. Op 2 januari 2018 is het eerste vel verschenen, de winterserie die is gewijd aan reptielen en amfibieën. In april, juni en september zullen nog meer natuurpostzegelvellen verschijnen. Ook op deze vellen staat de Nederlandse natuur in de schijnwerper met veldbloemen in het voorjaar, insecten in de zomer en paddenstoelen in de herfst.

Op de postzegels zijn veel bijzondere planten en dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. In het creatieve ontwerp lopen de beelden vrijwel onmerkbaar door op de aangrenzende postzegels. Ook zijn deze zegels met elkaar verbonden door overlappende cirkels van verschillend formaat. Hiermee probeert de ontwerper van de zegels een natuurlijk contact tussen planten en dieren te creëren.

Aan de rand van het vel staan ook korte beschrijvingen van de afgebeelde dieren.

PostNL noemt de zegels een ode aan de verscheidenheid van de natuur in ons land.

Natuurpostzegels praktisch

De natuurpostzegels zijn verkrijgbaar op het postkantoor. Op een velletje staan 10 postzegels met waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot 20 gram. Een zegel met waardeaanduiding 1 kost 83 cent. De zegels zijn onbeperkt houdbaar.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws