De nieuwe Roots van augustus 2019 is verschenen

Daniël Mulder

18 July 2019 .

Roots van augustus 2019

De nieuwe Roots van augustus 2019 ligt nu bij de abonnees én in de winkel. In dit nummer onder meer een stiltewandeling (met routekaart) over de Kalmthoutse heide, alles over de woestijnoehoe en hoe herken je meeuwen. Ook hebben we een sfeervolle reportage over reeënparadijs Westerheide. De reportage is gemaakt door Edwin Giesbers, een van de beste natuurfotografen van Nederland. Dit is een fragment uit het artikel:

Reeën in de ochtendmist

Het ree is het meest kenmerkende dier van de Westerheide. Het is een van de drie hertachtigen die in Nederland voorkomen. De andere twee – damhert en edelhert – zul je hier niet aantreffen. In veel Nederlandse natuurgebieden laten reeën zich niet zo gemakkelijk zien, maar het moet raar lopen wil je er bij een bezoek aan de Westerheide geen tegenkomen. 

De Westerheide is 3,44 km2 groot en door de verschillende ijstijden is het gevormd tot een glooiend landschap. Het is direct gelegen tegen de bebouwde kom van Hilversum en vormt met de aangrenzende Bussummerheide het grootste heidegebied van het Gooi. Het enige wat beide gebieden scheidt is een kilometerslange zandweg met de bijnaam ‘het Gebed zonder End’. Door de directe ligging aan een woonwijk en de prima wandelpaden met mooie vergezichten is het gebied populair bij wandelaars.
Roots van augustus 2019

En verder nog in de Roots van augustus:

Kleurrijke zeesterren, een interview met schrijver Robert Macfarlane, wandelen in de bergen rond Davos, het Jaar van de Wolf (met podcast), lezers fotografeerden ‘de ochtend’ en een natuurommetje in de Duivelshof.

Online bestellen? Dat kan eenvoudig. Ga daarvoor naar onze webshop.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws