Nieuwe zoekkaart sprinkhanen en krekels

René Alblas

17 February 2017 .

Op de site van EIS – het kenniscentrum van insecten – is sinds kort een zoekkaart en een poster met alle Nederlandse sprinkhanen en krekels te bekijken en te downloaden.

Alle 48 soorten sprinkhanen (onderverdeeld in sabelsprinkhanen, krekels, doornsprinkhanen en veldsprinkhanen) staan vermeld. Op de poster staan alleen de schitterende afbeeldingen, op de zoekkaart staan er ook nog korte beschrijvingen bij.

Sprinkhanen hebben geen hoge aaibaarheidsfactor, maar als je deze zorgvuldig gemaakte poster en zoekkaart bekijkt, ga je toch van ze houden.

Sprinkhanen en krekels zijn de muzikanten onder de insecten. De mannetjes maken de geluiden en daaraan kun je de soort herkennen, net als bij vogels. Ze komen vooral voor in mooie, kruidenrijke graslanden en heide, maar ook in de stad. Doordat er slechts 48 soorten zijn in Nederland is het ook een overzichtelijke groep die je, met wat studie, makkelijk kunt leren kennen.

Je vindt op de site van EIS trouwens nog veel meer mooie zoekkaarten en posters, die te bestellen en te downloaden zijn. Zoals waterwantsen, spinnen en lieveheersbeestjes.

Stichting EIS is het Nederlandse kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De basis van de deze organisatie wordt gevormd door vijftig werkgroepen, die ieder een bepaalde diergroep bestuderen. De stichting adviseert ook de overheid en stelt Rode Lijsten op van kwetsbare insectensoorten.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws