Nu verkrijgbaar: de nieuwe Roots van mei 2021

Adinda van Kuijk

21 April 2021 .

Heideblauwtje; Plebejus argus;

Vanaf morgen (donderdag 22 april) ligt de nieuwste editie van Roots bij abonnees op de deurmat én in de winkel. In dit nummer lees je o.a. over honingbijen in het wild, gaan we voorjaarsaandelen in Zeeland & Groningen en laat de blauwborst luidkeels van zich horen. Lees je mee?

Ook brengen we een ode aan een fragiele schoonheid: de grote vuurvlinder. Hieronder alvast een kort fragment uit het artikel:

Tekst Paul Böhre Foto’s Susan Oosterlaar

Veertien jaar geleden verhuisde Susan Oosterlaar naar Kalenberg, in het hartje van de Weerribben. Kort na haar verhuizing werd zij natuurgids. En eenmaal als gids op pad in de Weerribben zag zij voor het eerst de grote vuurvlinder. Oosterlaar schrijft over die ervaring: “Een wonderschoon gekleurd vlindertje vliegt langs me heen. Net een knipperlicht: feloranje van boven, lichtgrijs van onderen. Vanaf het eerste moment dat ik er een zie, ben ik verkocht en begint mijn ontdekkingsreis naar het doen en laten van deze buitengewone beauty.”

Grote vuurvlinder. Beeld: Susan Overlaar

Vanaf die eerste ontmoeting vergaarde Oosterlaar alle informatie die zij over de markante vlinder kan krijgen. Onder meer bij haar mentor Frits Bink, die de vlindersoort jarenlang onderzocht. Voor de mensen die ze in het natuurgebied rondleidt, maakte ze al snel een folder. Die folder groeide in de loop der jaren uit tot een boekwerk van vijftig, later honderd bladzijden – en in mei van dit jaar verschijnt er een pil van 256 bladzijden die helemaal in het teken staat van het leven van de grote vuurvlinder, boordevol foto’s die Oosterlaar zelf maakte. Een boek met een boodschap, want het leven van deze inmiddels wereldwijd zeldzame en sterk bedreigde vlindersoort gaat bepaald niet over rozen.

Het volledige artikel vind je in onze nieuwste editie, die hier eenvoudig te bestellen is.

En verder nog in de nieuwe Roots van mei 2021:

  • De opmars van de bijenorchis
  • In de ban van padden
  • Natuurommetje rondom het Zeeuwse Dijkwater
  • De mooiste fotolocaties van Nederland
    En nog veel meer!

Wil je de nieuwe Roots online bestellen? Dat kan heel eenvoudig en snel, ga hiervoor naar onze webshop. Bij de bestelling van deze editie betaal je géén verzendkosten. Veel leesplezier!

 

Foto header: Heideblauwtje van Edwin Giesbers

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws