Nu verkrijgbaar: de nieuwe Roots van november 2021

Adinda van Kuijk

20 October 2021 .

Vanaf donderdag 21 oktober ligt de nieuwste editie van Roots bij abonnees op de deurmat én in de winkel. In dit nummer lees je o.a. over het bos als voedselbank, herfsttochten en zijn we in de ban van mussen. Lees je mee?

Ook gaan we weer naar ‘het mooiste bankje’. Hieronder alvast een kort fragment uit het artikel:

De mooiste natuurbankjes

Geen natuurwandeling is compleet zonder even uit te rusten op een fijn bankje voor een hapje eten, om van het uitzicht en de stilte te genieten of de gedachten te laten gaan. Roots-lezers tonen je hun favoriete natuurbankjes en vertellen het verhaal dat erbij hoort. Marcia van Eck neemt je mee naar het Buytenpark in Zoetermeer.

Tekst Diederik Plug

“Ik mag op een prachtige najaarsmorgen graag een wandeling maken door het Buytenpark in Zoetermeer. Zo tegen 10 uur in de ochtend, onder een strakblauwe lucht met een fel najaarszonnetje. Over de grond ligt nog een witte waas van de nachtvorst van afgelopen nacht. Na een flinke klim de heuvel op, kun je plaatsnemen op dit bankje tegen en heb je een weids uitzicht biedt over de landerijen. Achter je heb je het indoor skiparadijs Snowworld en om je heen bevindt zich het enigszins woeste heuvelachtige deel van het Buytenpark. Dit is een voormalige puinstort die is afgedekt met grond en omgevormd tot natuurgebied. Er grazen diverse runderen, paarden en schapen.

Op het bankje staat de tekst ‘Praat niet altijd over morgen, je weet niet eens wat de dag van vandaag je zal brengen’, ter nagedachtenis aan Wim Bakker en Annet de Jong, een Zoetermeers echtpaar dat op 17 juli 2014 omkwam tijdens de ramp met de MH17. Dit was hun favoriete plekje. Op zo’n ochtend besef ik wat een geluk ik heb dat ik hier op dit bankje mag zitten en kan genieten van de prachtige natuur om mij heen.”

Meer lezen over dit mooiste bankje? Je leest het in het nieuwste november-nummer.

En verder nog in de nieuwe Roots van november 2021:

  • Erik van Ommen over sociale kauwtjes
  • De kwestie: watervervuiling kleine wateren
  • Natuurommetje Landgoed Vossenberg
  • De eerste maanden van bultrugbaby’s
  • De paddenstoelen van Jan Vermeer
  • René Krekels over nuttige bloedzuigers
    En nog veel meer!

Wil je de nieuwste Roots online bestellen? Dat kan heel eenvoudig en snel, ga hiervoor naar onze shop. Bij de bestelling van deze editie betaal je géén verzendkosten. Veel leesplezier!

 

Foto bovenaan: Melchert Meijer

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws