Nu verkrijgbaar: Roots april

Marloes Blom

25 March 2024 .

Roots april

De lente is losgebarsten, en Roots april ligt in het winkelschap! Deze keer wandelen we een prachtige bloesemroute in België en verkennen we Zuidoost-Finland. We vertellen je alles over de hermelijn, korenwolf en rugstreeppad. En, weet jij waarom de spitsmuis geen muis is? Drie onderwerpen uitgelicht.

Op pad voor de rugstreeppad

Dynamische leefgebieden, daar houdt de rugstreeppad van. Met als gevolg dat hij nogal eens opduikt bij bouwprojecten. Natuurfotograaf Edwin Giesbers ging op pad voor een nadere kennismaking met deze pionier onder de amfibieën – die niet kruipt maar rent!

Bekijk de rugstreeppad hier op video.

De rugstreeppad houdt van dynamische leefgebieden en kruipt niet, maar rent! Foto: Edwin Giesbers

Lezersfoto’s: doorkijkjes

Elke maand ontvangen we via rootsmagazine.nl de meest schitterende foto’s van lezers voor onze wedstrijd Foto van de Maand. Deze maand met het thema ‘doorkijkjes’. Roots selecteerde 9 eervolle vermeldingen én koos de winnaar. Een van de eervolle vermeldingen verklappen we vast: dat is deze roodborsttapuit in een koolzaadveld.

Het oordeel van de jury over deze foto lees je in Roots april! Foto: Gertjan Rodenboog

Labyrint van meren en bossen: Zuidoost-Finland

Veel mensen denken bij Finland als eerste aan sneeuw en Lapland. Maar o, wat is het zuidoosten van dit land ook mooi. Redacteur Annemarie Bergfeld neemt je in Roots april mee op een voor-zomerse trip langs, op en in Finse meren.

Het zuidoosten van Finland is prachtig om te verkennen. Foto: Annemarie Bergfeld

Foto bovenaan: Getty Images

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws