Nu verkrijgbaar: Roots december-januari (extra dik winternummer!)

Marloes Blom

28 November 2023 .

Roots december januari

Deze extra dikke wintereditie van Roots staat boordevol natuur. Van drieteenstrandlopers en de grote zaagbek tot bevers, egels (zó help je ze de winter door) en muskusossen in Noorwegen. We maken prachtige verstilde winterwandelingen op het eiland Tiengemeten, over Kempische landgoederen en in het Belgische Weert. Ook kijken we onze ogen uit in Zweeds Lapland – met een route uit het boek Wanderlust Scandinavië.

Uiteraard ook in deze editie genoeg winterse foto’s, met een fotosafari door Finland (een winters vogelsprookje!). Tenslotte staan we stil bij de 12 meest bijzondere waarnemingen van 2023, en last but not least: de Grote Roots Winterquiz!

Wandelen over Kempische landgoederen: Brabants winterland

Wandelen over Kempische landgoederen: Brabants winterland In het zuiden van Noord-Brabant vind je vijf Kempische landgoederen, samen goed voor ruim veertig vierkante kilometer aaneengesloten natuur. Roots verkent te voet de landgoederen Wellenseind en De Utrecht.

En nu maar hopen op weer zulke winterse plaatjes, tijdens zo’n prachtige wandeling… Foto: Bob Luijks

Drieteenstrandlopers: kilometervreters

Als je drieteenstrandlopers in groepjes over het strand ziet dribbelen, bespringt je niet meteen de gedachte dat je naar een serieuze wereldreiziger kijkt. Natuurfotograaf Edwin Giesbers bracht de veelvliegers in beeld en sprak onderzoeker Jeroen Reneerkens, die zich al vele jaren bezighoudt met deze wonderbaarlijke strandloper.

In deze winterse Roots alles over drieteenstrandlopers – kleine kilometervreters! Foto: Edwin Giesbers

De natuur als kunst

Maandelijks ontvangen we voor onze wedstrijd Foto van de Maand de meest schitterende foto’s van lezers via rootsmagazine.nl. Deze maand met het thema ‘de natuur als kunst’. Roots maakte een selectie van de mooiste eervolle vermeldingen én koos de winnaar.

De ochtendstond heeft goud in de mond. Foto: Tanja Nijhoff

Foto bovenaan: Bob Luijks (achtergrond) en Getty Images (cover)

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws