Nu verkrijgbaar: Roots maart

Marloes Blom

17 February 2024 .

Roots maart

Het is nog februari, maar de lente lonkt. Met Roots maart haal je ‘m vast een beetje in huis! Een voorproefje van de onderwerpen, van wandelen tot fotografie.

We wandelen op West-Terschelling en in de Dordtse Biesbosch. Ook in deze Roots vind je weer volop vogels, met hotspots van de roodborsttapuit, een uitgebreid portret van de havik en een ‘In de ban van’ over pinguïns. Verder staan we stil bij het zeehondenmysterie in de Waddenzee en bij de werelderfgoedstatus van diezelfde zee. Fotografie komt uiteraard ook aan bod, met lezersfoto’s van vogels in de tuin, en de winnaars van de Cupoty-wedstrijd. Dat en meer in Roots maart! Een voorproefje: drie onderwerpen uitgelicht.

Hotspots van de roodborsttapuit

Vanaf februari en maart hebben roodborsttapuiten het druk: baltsen, een nest maken, eieren uitbroeden en voedsel verzamelen. Ze zitten vaak op een uitkijkpost te zingen of naar insecten te speuren. Zo kun je ze vrij gemakkelijk zien. Plus: zó gaat het met de roodborsttapuit.

Het is een drukke tijd voor de roodborsttapuit. Foto: Marcel van Kammen

Waddenwandelen op West-Terschelling

Wie zijn innerlijk kompas volgt op West-Terschelling, wordt als vanzelf aangetrokken door de Noordsvaarder en het Noordzeestrand. De roep noordwaarts blijkt onweerstaanbaar. Voor de trekvogel, de poolreiziger én de wandelaar.

Bekijk ook vast deze impressie op video.

Wandelen op Terschelling is genieten van prachtige vergezichten. Foto: Marcel van Kammen

Zeehondenmysterie in de Waddenzee

In de Waddenzee is iets vreemds aan de gang. Het aantal gewone zeehonden neemt af, hoewel er elk jaar duizenden pups worden geboren. Tegelijkertijd neemt de grijze zeehond, de grote broer van de gewone, in aantal toe. Hoe kan dat? Roots sprak erover met zeehondenonderzoeker Sophie Brasseur.

In Roots maart lees je alles over zeehonden in de Waddenzee. Foto: Getty Images

Foto bovenaan: Ernst Kremers

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws