Nu verkrijgbaar: Roots september

Marloes Blom

23 August 2023 .

Roots september

Het eind van de maand augustus is alweer in zicht, de hoogste tijd voor een kersverse Roots! In Roots september volop aandacht voor de grote zoogdieren van Europa, de grote gerande oeverspin, en nachtvlinders. We wandelen deze keer in de Belgische Voerstreek en rond de historische havezate Mensinge, een Drentse najaarsklassieker. De lezersfoto’s hebben deze keer het thema ‘Langs de waterkant’. Pak Roots september dus mee uit het winkelschap, of bestel ‘m eenvoudig online via de webshop!

Grote zoogdieren van Europa

De populaties van veel grote zoogdieren in Europa nemen weer voorzichtig toe. Welke factoren bepalen of lynx, eland en wolf zich weer kunnen verspreiden? Uiteindelijk gaat het erom hoeveel ruimte wij mensen de wilde dieren gunnen…

In Europa leven nog ruwweg 15.000 bruine beren (Rusland niet meegeteld)Foto: Getty Images

Lezersfoto’s: langs de waterkant

Elke maand ontvangen we voor onze wedstrijd Foto van de Maand de meest schitterende foto’s van lezers via rootsmagazine.nl. Deze maand met het thema ‘Langs de waterkant’. De winnaar en een selectie van de mooiste eervolle vermeldingen vind je in Roots september.

Eén van de lezersfoto’s die je kunt bewonderen in Roots september. Foto: Els Nijhuis

Wandelen in de Belgische Voerstreek (met routekaart!)

Fruitbomen, hagen en houtsingels. Franstalige naambordjes en bunkers. In de Belgische Voerstreek wandel je echt in het buitenland én in een andere, vervlogen tijd.

Foto: Bob Luijks

Foto bovenaan: Niels Kooyman (achtergrond) & Getty Images (lynx op de cover)

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws