Op reis door de Amerikaanse wildernis

Daniël Mulder

24 February 2016 .

Dit jaar bestaat de National Park Service, de organisatie die in de VS 408 natuurparken beheert, honderd jaar. De film National Parks Adventure heeft de adembenemende schoonheid en de bijzondere bewoners van de grootste natuurparken in beeld gebracht. De spectaculaire grootbeeldfilm is een halfjaar te zien in het Omniversum, met verteller Chris Zegers.

 

Het meeslepende camerawerk neemt je mee door landschappen van onder meer National Lakeshore in Michigan, Yellowstone in Wyoming, Glacier in Montana en Redwood en Yosemite in Californië. Met beelden van bijna buitenaardse landschappen, rode rotsformaties, reusachtige ijspegels, imposante canyons, geisers, rivieren en besneeuwde bergtoppen die de wolken bijna raken, is deze film een overweldigende ervaring.

 

Naast de landschappen zie je ook de bewoners van de natuurparken: beren en prairiehonden op zoek naar voedsel en mensen die met een mountainbike over de gladde rotsen in Utah scheuren en over het kolkende water van de Colorado River door de Grand Canyon varen.

 

Amerikaanse wildernis

Meer info: omniversum.nl

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws