Open Tuinen Weekend

Adinda van Kuijk

17 June 2022 .

Heideblauwtje

Deze week vindt de Nationale Tuinweek plaats! Het thema is dit jaar ‘De stads- en balkontuin’. De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei. Morgen 18 & zondag 19 juni is het Open Tuinen Weekend. Wat een goede timing met dit prachtige weer!

Thema Tuinweek 2022

De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Het thema is dit jaar ‘De stads- en balkontuin’.

‘Hoe groener onze tuinen en balkons zijn, hoe beter voor de biodiversiteit en onze gezondheid. Dus laat je inspireren door de activiteiten van de afdelingen van Groei & Bloei, zodat ook jij van je tuin, balkon of stoep voor het huis een groen paradijsje kunt maken.’

Op Roots geven we graag tips hoe jij je tuin zo groen mogelijk kunt maken. Zo maak je met deze tips van je eigen tuin een dierentuin en is het vooral de bedoeling om je tuinafval niet op te ruimen. Kleine beestjes kruipen hier graag onder en het is meteen goed voedsel voor vogels. En met deze wilde bloemen maak je van je tuin een bijentuin.

Foto: Kleine vuurvlinder. Lia van Looij

Open Tuinen

De Nationale Tuinweek sluit af met het Open Tuinen Weekend. Van tuinen vol wilde bloemen tot tuinen die vanaf de fiets te bewonderen zijn, je vindt de groene initiatieven hier. Het weer wordt prachtig, wij zouden het wel weten… Veel plezier!

 

Foto bovenaan: Lia van Looij

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws